Stortorvet Senter

adresse-iconStorgata 28, 3611 Kongsberg
Eiendomssjef 
Herman Lyngved Hauge
areal-icon

34.200

M² AREAL
cash-icon

684

OMSETNING I MNOK
cart-icon

62

BUTIKKER
cart-icon

460

P-PLASSER
cart-icon

1.6

BESØKENDE I MILL.
stortorvet-5
Stortorvet har blitt enda større

Stortorvet gjennomgikk en betydelig utvidelse og oppgradering i 2007, og det har siden vært høy stabilitet blant leietagerne. Våren 2016 sto utvidelse av 1850 kvm ferdig. De nye arealene er i den sydlige delen av senteret.

Stortorvet Senter huser over 60 butikker og spisesteder med kjente kjeder med sterke merkenavn som Clas Ohlson, Cubus, H&M, Intersport, Kid, Mester Grønn og Meny. Du finner en variert butikkmiks med noe til enhver. Her kan kundene utføre sine daglige ærender, få inspirasjon og møte familie og venner i sosialt lagt. Kundene kan også ta glede av over 450 parkeringsplasser. 

Stortorvet ligger strategisk plassert i Kongsberg sentrum. På den ene siden av senteret ligger Fylkesveien med nye Sølvparken prosjektet (hotell, storhandel og leiligheter) og byens gågate på den andre. Dette, sammen med gåavstand til buss og togforbindelse, gjør at senteret svært godt tilgjengelig for kundene. Den sentrale beliggenheten gjør Stortorvet til et hverdagssenter for byens befolkning og de 8000 som hver dag pendler til og fra ITparken. tillegg er Stortorvet et regionssenter og et populært stoppested for turister og hyttefolk. Antall besøkende per år er 2 millioner.

 
Kongsberg er Norges teknologiske hovedstad, og utviklingen knyttet til næringslivet I byen har vært imponerende

Kongsberg er en by i sterk vekst og ble tidligere kåret til Norges mest attraktive sted relatert til god sentrumsutvikling. Sentrumsplanen legger opp til et bysentrum der handel, utdanning, opplevelser, service, kontorarbeidsplasser og boliger for alle generasjoner skal virke sammen. Stor boligutbygging, næringspark i utvikling, samt en vinterdestinasjon for hyttefolk og turister forsterker Kongsberg sentrum.