Main Banner

XXL kommer til Lillehammer

scroll ned

Høsten 2023 åpner sportskjeden XXL et flunkende nytt varehus på CC Strandtorget i Lillehammer. Med dette styrkes Lillehammer ytterligere som destinasjon for alle sport- og friluftsinteresserte, både de som bor på Lillehammer og de som ferierer eller er på gjennomreise.

 

XXL erstatter byggevarekjeden Montèr som flytter i nytt bygg lengre nord langs E6.

XXL ble startet i 2001, og er idag Norges største sportskjede med 37 varehus over hele landet. I høst åpner nummer 38 i Alta, og neste år nummer 39 på Lillehammer. XXL-konseptet består av kjente merkevarer, fagkunnskap, tilgjengelighet og de beste prisene.

«Det er ingen hemmelighet at vi har ønsket å etablere oss på Lillehammer en stund. Dette er en knallgod mulighet for oss. Lillehammer har en helt spesiell posisjon i norsk vintersport, men er også et attraktivt område for blant annet sykkel, jakt og fiske om sommeren», sier Stine Trygg-Hauger, administrerende direktør for XXL i Norge.

Oppgradering

Før åpningen neste høst skal lokalene gjennom en betydelig oppgradering. Dette innebærer blant annet en ombygging av innvendige fellesarealer og omlegging av innganger slik at kundene får direkte tilgang til XXL fra senteret.

Dagens eiere, Scala Eiendom og CC Eiendom, kjøpte CC Strandtorget i januar 2021, og har siden bygget om eksisterende senter, totaloppgradert fellesarealene og etablert flere nye butikker. I disse dager pågår en oppgradering av inngangspartier, utearealer og fasaden mot Mjøsa, samt etablering av 3 restauranter med uteservering. Nå lanseres altså neste fase som inkluderer XXL.

På denne måten ser eierne for seg å ytterligere øke attraktiviteten for Lillehammer og CC Strandtorget.

«Sport og fritid er en viktig varekategori for lokalmarkedet og tilreisende, og vi har fått mange henvendelser om å få XXL til CC Strandtorget. Jeg er stolt over at vi har fått det til», sier senterleder Erik Skjellerud.

«Vi håper at etableringene av nye konsepter som Norrøna, Hvit Tråd, Starbucks, Sabrura og etter hvert XXL, vil være med å løfte CC Strandtorget og handelsbyen Lillehammer, og på den måten stoppe handelslekkasje ut av vårt lokalmarked», sier Roy Hansen, eiendomssjef for CC Strandtorget.

Jakter varehussjef og ansatte

Byggestart er 1. april 2023 og planlagt åpning er satt til høsten 2023. Butikken vil bli ca. 2.300 kvm og XXL skal nå ut og ansette ny varehussjef og mellom 30-40 ansatte.

«Vi har allerede mange kunder som handler på nett hos oss, og ser frem til å gi dem valgfriheten til å besøke oss i butikk også. Dette blir et viktig varehus som styrker oss ytterligere i regionen sammen med varehusene på Gjøvik og Hamar», sier Trygg-Hauger.

Eierne av senteret forteller at de allerede er i gang med planer for videre utvikling av den 90 mål store tomten.

«Sammen med CC Eiendom har vi i Scala store ambisjoner for den videre utviklingen av Strandtorget-tomten, og dette er forhåpentligvis bare begynnelsen på en langvarig utvikling som kan bidra til å styrke Lillehammer regionalt», sier Magnus Fredriksen, eiendomsdirektør i Scala Eiendom.

For ytterligere informasjon, kontakt:

CC Strandtorget, senterleder Erik Skjellerud, mobil 916 99 710

Scala Eiendom, eiendomsdirektør Magnus Fredriksen, mobil 995 54 353

XXL Sport og Villmark, kommunikasjonsdirektør Andreas Nyheim, mobil 952 11 779