Strandtorget

Scalas sentre med tidenes besøk og omsetning i 2022

scroll ned

De 22 sentrene som er forvaltet av Scala Eiendom (20 av dem egeneide), satte både besøks- og omsetningsrekord i 2022. Om lag 31,5 millioner besøk la til sammen igjen 12,5 milliarder kroner hos butikkene og serveringsstedene som driver i Scalas sentre. Det er en økning på hhv 10 (besøk) og 3,6 (omsetning) prosent mot rekord- og pandemiåret 2021.

Alle bransjekategorier unntatt «mat og drikke» og «hus og hjem» opplever vekst i omsetningen mot 2021. Dette er som ventet etter at de to kategoriene opplevde eksplosjonsartet vekst og omsetning under pandemien.

Målt mot normalåret 2019 vokser omsetningen i Scalas sentre med hele 21,7 % i 2022. Dette er langt over prisveksten i samme periode, og viser at Scalas sentre har tatt betydelige markedsandeler i sine markeder i denne perioden.

«Kundene er tilbake for fullt etter pandemien, og vi ser at våre sentre gjennomgående har kommet styrket ut av pandemiårene. Folk bruker sine lokalsentre og benytter seg av den lett tilgjengelige og positive handleopplevelsen de representerer», sier Hans Jørgen Mørland, administrerende direktør i Scala Eiendom.

Scala eier og forvalter sterke lokale sentre over hele landet. Sentrene har omsetning fra 250 millioner til 1,3 mrd. Størst omsetning i fjor hadde CC Strandtorget på Lillehammer, mens det var størst prosentvis vekst på Bryn Senter i Oslo med snaue 8 %.

«Totalt sett er dette et sterkt år for våre leietagere. En del av veksten er prisdrevet, men vi må huske at 2021 var et «all time high»-år med diverse pandemieffekter, så å levere et så bra 2022 er veldig positivt. Nå ser vi frem til å jobbe knallhardt for å opprettholde godt besøk og omsetning i 2023», sier kommersiell direktør Stian Tørres i Scala Eiendom.