Scei Pressemelding Dt Sjøsiden7

Scala Eiendom kjøper DownTown i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten

scroll ned

Pressemelding - 29.11.2022

 

Scala Eiendom har inngått avtale med Citycon om kjøp av eiendommene Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten. Eiendommene prises i transaksjonen til en samlet brutto eiendomsverdi på 1.250 millioner kroner. Scala vil overta begge eiendommene før årsskiftet.

«Dette er eiendommer som passer vår strategi bra. De er begge klare nummer 1 sentre i sine markedsområder, og spesielt Down Town i Porsgrunn har et stort utviklingspotensial i form av både boliger og utvidelse. Vekst bare for vekstens skyld er i seg selv ikke en målsetning, men når vi nå kunne gjøre et kjøp av gode eiendommer med potensial, til det vi oppfatter som en fornuftig pris, så var det riktig å benytte muligheten», sier Mikael Skovrup, strategi- og investeringsdirektør i Scala Eiendom.

Scala Eiendom utvikler gode steder med utgangspunkt i sitt eierskap i lokale handlesentre med markedsledende posisjoner i hele landet. Selskapet, som ble etablert i 2012, forvalter i dag 22 sentre og er i sterk vekst. Veksten skjer gjennom utvikling innen handel, servering, helse, kontor og bolig. Selskapet har ca. 650 MNOK i leieinntekter før transaksjonen.

«Vi ser frem til å overta eiendommene og til å bidra til at de forsterker sine markedsposisjoner, at kunder og leietagere trives på sentrene og til å bidra positivt til byutviklingen i både Porsgrunn og Horten», sier administrerende direktør Hans Jørgen Mørland.

Scala er eid av NorgesGruppen, Fredriksborg og Schage Eiendom.

Spørsmål kan rettes til Hans Jørgen Mørland på +47 948 63 570