Publisert: 22.12.2020 22:27

Scala og CC kjøper senterportefølje sammen

Scala Eiendom og CC Eiendom går sammen og kjøper eiendommene Strandtorget på Lillehammer, Torget Vest i Drammen og Stadionparken i Stavanger fra eiendomsfondet NIAM V Holding AB.


«Dette er en flott transaksjon der vi tar tre spennende eiendommer inn i et norsk industrielt eierskap. Vi gleder oss til å jobbe sammen om å utvikle eiendommene», sier administrerende direktør i Scala Eiendom Hans Jørgen Mørland og John Niclas Hage administrerende direktør i CC Gruppen.

Strandtorget har i dag om lag 1,2 mrd. i butikkomsetning og er et viktig regionsenter for Lillehammer, Gudbrandsdalen og omegn.

Torget Vest er et sentrumssenter med en fin strategisk beliggenhet midt i Drammen sentrum og drøye 200 MNOK i butikkomsetning.

Stadionparken med sine om lag 350 MNOK i butikkomsetning er et bydelssenter for vekstområdene Hinna og Jåttåvågen i Stavanger.

«Alle eiendommene er spennende og har ulike potensial og utviklingsmuligheter. Vi tror naturligvis at vi kan skape vekst på alle tre, så vi er utålmodige etter å komme i gang», sier Mørland som leder Scala som skal stå for den kommersielle forvaltningen av eiendommene på vegne av eierselskapet.

«Begge eierne vil være aktive. Det ligger i DNA-et vårt. Både Scala og vi er norske eiere som er genuint opptatt av handel og liker å jobbe med utvikling av denne typen eiendom. Vi tror dette eierskapet har mye å tilføre», utdyper Hage.

Kjøpesummen er konfidensiell.

Scala Eiendom vil eie 66,6 % av det felles selskapet mens CC Eiendom vil eie 33,4 %. De nye eierne overtar eiendommene fra NIAM i januar.
 
Om selskapene:

Scala Eiendom utvikler gode steder gjennom sitt eierskap i lokale handlesentre med markedsledende posisjoner i hele landet. Selskapet, som ble etablert i 2012, eier i dag 20 handlesentre og er i sterk vekst. Veksten skjer gjennom utvikling innen handel, helse, servering og bolig. Selskapet har om lag 500 MNOK i leieinntekter og butikkomsetning på cirka 9 mrd. Scala investerer i eiendommer med utviklingspotensial og mulighet til å bli markedsledende i sitt nærområde. Scala er eid av NorgesGruppen, Fredriksborg og Schage Eiendom.

CC Gruppen utvikler, eier og forvalter eiendom og dagligvarebutikker i Innlandet. Selskapet, som ble etablert i 1971, eier i dag bla. 3 kjøpesentre gjennom selskapet CC Eiendom AS og er medeier i 6 dagligvarebutikker gjennom selskapet CC Dagligvare AS. Selskapet har om lag 170 MNOK i leieinntekter og kjøpesentrene en butikkomsetning på ca. 3,1 mrd. CC Gruppen er eiet 100 % av familien Hage.