Publisert: 21.06.2021 13:47

Satsning på gode serveringskonsepter styrker kategorien på våre kjøpesentre.

Omsetningsvekst blant serveringsstedene på våre kjøpesentre øker med 24% hittil år. Vi satser på bredde i serveringstilbudet og en mer sosial møteplass lokalt.


Kjøpesentre er ikke bare en handelsarena, det har også blitt en sosial plass hvor folk treffes, tilbringer tid og har det hyggelig sammen. Disse sosiale sammenkomstene skjer ofte på café eller restaurant. Med tidligere braksuksess på området satser Scala videre på gode konsepter innen servering. Og det gjerne lokalt.  

De siste årene har det åpnet flere lokale og gode spisesteder. Alt fra bakerier med rykende ferske bakervarer, kaker, kaffe og boller til restauranter som serverer alt fra pizza, pasta og sushi med noe gøy i glasset. Resultatet har mildt sagt vært en suksess. Tross pandemien, har også de nyeste spisestedene opplevd stor suksess.

Her er noen av etableringene som har hatt stor suksess på våre kjøpesentre. 

Firenze – Skedsmo senter

I oktober 2019 åpnet Per Ivar Hansen restauranten Firenze. Han har lang erfaring med å drive restauranter i området og er et kjent navn lokalt. Firenzes filosofi er enkel: «Vi bruker de beste råvarene for å kunne servere deg alt fra klassiske italienske retter til det mer utradisjonelle.» Gjestene har strømmet til og restauranten ble fort et populært spisested. Med en varm velkomst kan du nyte mat som er laget med kjærlighet, drikke nydelig vin og smakfulle drinker på en restaurant som er genuint gjestfri. Under nedstengning nummer to hadde de åpent for take away, men har nå åpent som normalt og restauranten er igjen full av gjester fra ettermiddag til langt på kveld.
 
Miscela kaffebar – Sortland Storsenter.

Fredag 13. mars 2020, dagen landet stengte ned åpnet Miscela kaffebar dørene. Camilla Paulsen og Kristin Hansen som står bak konseptet fikk en tøff start, men kan se tilbake på en kaffebar som mildt sagt har hatt «møkkasuksess» på godt nordlandsk. Og de fortsetter den gode trenden. Det er Niche interiørarkitekter som står bak designet og har gitt kaffebaren et kult og moderne uttrykk. Fra klokken 08 mandag-lørdag kan kundene nyte nytraktet kaffe, smoothie, juice, nybakte bakervarer, kaker, påsmurt og salater. Miscela var en del av revitaliseringen og sammen med Scala Eiendom har de tatt servering og kaffebar til et nytt nivå på Sortland Storsenter.
 
Kafe HEIME- Bø Senter

Tidligere i juni åpnet kaffebaren kafe HEIME på Bø Senter. Med fantastisk bakervarer,
påsmurt, smoothie, surdeigspizza, kaker og kvalitetskaffe i flotte lokaler er nå Bø Senteret fult. Den nye kaffebaren er åpnet av Anne Grete Lieng som desember 2020 åpnet HEIME Interiør og Blomster på andre siden av inngangen for den nye kafeen. Drømmen hennes har alltid vært å åpne en kaffebar og drive innen livsstil med interiør, mat og kaffe.
 
Taste%20Tangen%20nyhetssak
Taste – Tangen Senter

Taste på Tangen åpnet i juni midt i smørøyet på Tangen Senter. De har både inne- og uteservering med ca 70 sitterplasser inne og 40 ute. Taste er et folkelig restaurantkonsept basert på erfaringer familien Bogstad har tatt med seg etter mange år i USA med innslag av Italienske og norske kjente og kjære retter. Det er Nesoddens nye treffsted hvor god mat og koselig og lun atmosfære går hånd i hånd. Etter åpning har gjestene strømmet på, og det ser ut til å bli en travel sommer for familien Bogstad.
 
 
Bryn Senter – Baker Nordby, Fru Aasta og McDonalds

I forbindelse med revitaliseringen av Bryn Senter har det blitt satset hardt på spisesteder.
Senterleder Sasha Ytternes sier Bryn Senter har etter oppussingen fått et veldig bredt spekter av spisesteder og at man finner noe for enhver smak. «Alt fra sushi til McDonalds til hjemmelaget salater, tradisjonelle, utradisjonelle, varmer og kalde retter», sier Sasha. Hun forteller også videre at kundene er veldig fornøyde med satsningene og spisestedene på senteret. 

McDonalds feiret akkurat ett år siden åpning. Det var knyttet stor spenning til kjedens åpning på senteret og siden dag én har det gått over all forventning.

På Baker Nordby kan de friste med rykende ferske bakervarer, påsmurt, smoothie og kaffe som du kan kose deg med hele dagen. Det er Radius design som står bak interiøret og har gitt bakeriet et moderne og tidsriktig uttrykk med elementer som marmor, tre og skinn. Baker Nordby sin uteservering har blitt så populær at den har blitt utvidet.  
 
Fru Aasta er også et nytt spisested og tilbyr kanskje landets kuleste donuts. De er hjemmelaget toppet med godteri, sjokolade, popcorn og forskjellig type glaze. I tillegg til dette kan gjestene nyte smoothies, påsmurt, søte og salte vafler med forskjellig pålegg, tradisjonelle salater som Caesar salater til mer moderne salater med asiatisk vri, samt andre varme og kalde retter. Susanne Lillebo står bak Fru Aasta og har lenge hatt en drøm om å starte café. Navnet Aasta er oppkalt etter hennes oldemor.
 
Rortunet Senter

Denne høsten åpner Nye Rortunet Senter og satsningen på gode serveringsplasser vil være tydelige på senteret. Fuji Sushi flytter restauranten inn på det nye senteret senteret og får selskap av blandt annet Kanel Steinovnsbakeri. Konseptet med kaffe, bakeri og matservering har blitt møtt av kundene med suksess og vil sammen med en ny restaurant gi lokalmarkedet et godt utvalg i servering.