Publisert: 12.09.2021 07:14

Oppstart av Byhaven på Værste denne høsten

Tre måneder etter salgsstart på det nye boligprosjektet Byhaven på Værste i Fredrikstad er salgsmålet nådd, og byggestart blir etter planen i starten av oktober. Prosjektleder Magnus Fredriksen er strålende fornøyd og sier dette ikke bare er leiligheter og senter som skal bygges, men også byutvikling det handler om.


Det skal bygges både nytt senter, leiligheter og ny promenade med sentrumsbutikker. Prosjektet som har byggestart om en drøy måned, er tiltenkt som en del av byutviklingen i Fredrikstad for å styrke handelsstanden i byen. Med dette medfører et stort ansvar, høye krav til fasader og arkitektur. Det blir et urbant område med en kombinasjon av boliger og handel som man ikke ofte ser sør for Oslo.
 
Byggestart har blitt fremskyndt, da salgsmålet allerede er nådd og leilighetssalget har gått over all forventning. Det ble i første salgstrinn lagt ut 103 leiligheter for salg og i andre salgstrinn ble det lagt ut ytterligere 60. Salgsmålet var 84 leiligheter og det er nå solgt nesten 90 leiligheter.
 
Variasjonen på prisklassen på leilighetene som er solgt er stor og strekker seg fra 2,5 millioner til 22 millioner. Det er også stor variasjon i størrelse på det som bygges. Det er leiligheter fra 36 kvm og to-roms til 200 kvm. Dette gjør at man treffer flere kjøpegrupper og har resultert i en yngre målgruppe kjøpere enn det man er vandt til ved mange andre prosjekter. Utsikten på leilighetene er til bryggepromenaden til Strandtorget.
 
Senteret som skal bygges skal ligge i første etasje og blir under selve boligdelen. Det er flere store aktører som flytter inn, Blant annet Coop OBS og Elkjøp. Rundt 60% av senteret er leid ut og det har vært viktig å ha med de store aktørene fra dag en. Det har alltid vært en klar plan fra start på hvilke bransjer som man ønsker å ha inn, basert på hva man tror Fredrikstad trenger. Butikkmiksen blir en god blanding av kjente og nye aktører for å tiltrekke mennesker til stedet. Om ikke så lenge, håper Scala å avsløre en stor ny aktør som skal inn.
 
Målet for prosjektet er ferdigstillelse ved årsskifte 2023/2024.  Det er Griff arkitektur som står for arkitekturen og Radius design som står for interiøret.