Publisert: 21.11.2021 11:44

Åpningsfest på Nye Sjøsiden Senter. Senteret har pusset opp gradvis siden starten av året og stod klart 18.11

Ordfører Berit Hundåla klippet snoren og poengterte at Mosjøen styrker sin posisjon som et handelssentrum med et oppgradert og større Sjøsiden Senter.


I tillegg til et tilbygg på 2300m2, har det nye Sjøsiden Senter pusset opp alt fra tak til gulv, shopfronts og belysning.

Butikker har blitt pusset opp og flyttet på, samt at nye butikker har blitt ønsket velkommen, blant annet Object, Kid, Feel, Mester Grønn Big Bite og Zavanna. Dette er butikker som i hovedsak er nye til Mosjøen og etableringen av Mester Grønn er også den første i Helgeland. 

Mosjøen har i mange år opplevd en lekkasje til andre byer og handelsområder i regionen som følge at ett manglende butikktilbud og etterslep på modernitet og det fysiske miljøet inne i senteret. De seneste årene har en handelspark med storhandelskonsepter åpnet opp vis a vis Sjøsiden som bidrar til å møte etterspørselen i markedet. 

I tillegg til retail har Sjøsiden fått tre nye serveringssteder. Sensei med asiatisk mat og Sushi, Caffe Alternativo som vil åpne med A-la carte meny og til slutt Big Bite som har hatt stor respons hos kundene som ønsker noe på farten. I tillegg til de nye finnes den godt etablerte Cafe Sjøsiden. 
 
Nye Sjøsiden har blitt et moderne, tidsriktig senter hvor folk kan utføre sine daglige ærender, bli inspirert, samt en sosial arena hvor man kan treffe venner og familie.

Senteret åpner opp fult utleid og forventer en årlig omsetning på 350mnok med dagens butikkmiks, opp fra 260mnok.